Gergi Tavan Modelleri Nedir?

Gergi Tavan Modelleri Nedir?

Son zamanlarda yaşam alanlarında sıkça tercih edilen pek çok farklı tavan çeşitleri mevcut. Bunlardan en çok tercih edilenler arasında da gergi tavan, ışıklı tavan veya germe tavan şeklinde de bilinmektedir.

Tavan dekorasyonunda çığır açtıran gergi tavan var olan tavan hattına monte edilebilen pek çok görsel seçenekleri ile sunulan bir tavan dekorasyonudur.

 

Peki Gergi Tavan Nedir?

Tavanların aydınlatılması, manzara ya da gökyüzü gibi çeşitli görsellerle kaplama tekniği olan gergi tavan tüm dünyada oldukça trend bir o kadar da dayanıklı ve güvenli bir tavan dekorasyon seçeneğidir.

 

Gergi Tavan Nasıl Yapılır?

Gergi tavan iki ana unsurdan oluşmaktadır. Tavan hattının birkaç inç altında odanın çevre duvarlarına monte edilen bir ray. Çevre rayına takılan mükemmel şekilde düz ve kusursuz tavan yüzeyi oluşturmak için esneyen PVC esaslı bir film. Profesyonel montajı, mevcut tavanın herhangi bir hazırlığı gerekmediğinden birkaç saat içerisinde halledilebilmektedir.

 

Gergi Tavan Seçenekleri Nelerdir?

Oldukça çeşitli olan gergi tavan modelleri,  pratikliği ev sahiplerini kendisine çeken bir yönüdür. Ancak insanların gergi tavan kurmaya karar vermelerinin ana nedeni, sağladığı neredeyse sınırsız yaratıcı olanaklardır. Gergi tavan yüzlerce seçenekte üretilmektedir.

Manzara görünümüne sahip gergi tavan en çok tercih edilen tavan modelleri arasında yer almaktadır. Geceleri gökyüzü görüntüsü ya da bulutlarla kaplı bir tavan tam size göre olabilir. Gergi tavan modelleri kişilerin neyi hayal ederse orada olabileceği bir an yaratmaktadır. Kişiye özel tasarlanan gergi tavan modellerini de tercih edebilirsiniz.

 

Avantajları Neler?

Gergi tavanı da tıpkı bir alçıpan ya da asma tavan aydınlatma tavanın altında olacak şekilde dizayn etmeniz mümkün. Gergi tavanların pek çok avantajı mevcuttur. Gergi tavan güvenilir ve dayanıklıdır. Gergi tavanların pek çok ülkede yangına dayanıklıdır sertfikası bulunmaktadır. Bu da %100 yanmaz oldukları anlamına gelir. Ayrıca su geçirmez, toz oluşturmaz, küf oluşturmaz pul pul dökülmez, asla soyulmaz, lekelenmez, çatlamaz. Uzun yıllar kullanıma uygundur. Su geçirmez yapısıyla oldukça idealdir.

Bugün sizlerle Gergi Tavan Modellerinden bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.